DLy5yUjW0AMTM-C.jpg largeHet eerste Smart Factory College was tot de nok toe gevuld. Acht hoogleraren van de RUG en de Universiteit Twente, die allemaal betrokken zijn bij het RoSF-programma, gaven hun visie op de Smart Factory.

De 150 deelnemers (afkomstig van 95 bedrijven, waaronder 10 startups die zich orienteren op smart industry) kregen daarmee een breed en actueel overzicht voorgeschoteld van thema’s die voor de smart factory belangrijk zijn: van robotica tot nieuwe materialen en van big data tot het cyber physical system.

Na afloop konden de deelnemers tijdens een spreekuur verder praten met de hoogleraren. De deelnemers waren erg enthousiast, de hoogleraren overigens ook. De RUG, aangevoerd door het ENTEG, ontwikkelt zich in hoog tempo tot een waardevol kenniscentrum van Smart Manufacturing. Een programma als RoSF slaat met succes de brug tussen de universiteit en de regionale industrie, maar de bedrijven willen meer. Dat werd tijdens de discussie al snel duidelijk. Het is de vraag hoe je dat organiseert, maar het begint met een goede kennismaking. De eerste stap is in ieder geval gezet.

Dit eerste Smart Factory College vond plaats in het kader van de Noordelijke Smart Factory Tour dat vanuit het Fieldlab RoSF wordt georganiseerd in samenwerking met het FME, de Metaalunie en de KvK.