25 April: Busreis naar de Hannover Messe!

Voor de vijfde keer gaan we met de bus naar de place to be voor de maakindustrie: de Hannover Messe. De deelnemers krijgen een speciale rondleiding die is samengesteld door bedrijven van RoSF consortium. Meer info en inschrijven hier.


6 maart MKB 4.0 bij Technologies Added in Emmen.

In het kader van de Smart Factory Tour organiseren Exact Software, Elfskot en Technologies Added een symposium over MKB’s in de 4e Industriële revolutie. Wat gaat er veranderen? En hoe kun je daarvan profiteren? Meer info en inschrijven hier.


1 februari 2018: Bezoek Fieldlab Industrial Robotics

Op 1 februari gaat de Smart Factory Tour naar het Fieldlab Industrial Robotics bij AWL Techniek in Harderwijk. Dit Fieldlab is de voortrekker in Nederland op het gebied van industriële robotica en robotica-onderwijs. In de ochtend staat er interessante lezingen gepland, onder andere van Piet Mosterd.  In de middag gaan we aan de slag met concrete automatiseringsvraagstukken van de deelnemers.

 • Dagvullend programma
 • Met de bus en eten op de terugweg; deelnamekosten €75
 • Deze dag is uitsluitend bedoeld voor noordelijke maakbedrijven
 • Maximaal aantal deelnemer: 40 personen

De organisatie is in handen van Leo van der Burg van de FME. Het definitieve programma, en de mogelijkheid tot inschrijven, staat op de website van FME.


10 oktober 2017: Supercollege Smart Manufacturing

Update 9 oktober.
We zitten echt vol. Je kunt je dus niet meer opgeven voor de wachtlijst. Alleen personen die van ons een bevestiging hebben ontvangen, worden toegelaten.

Update 28 september. We hebben het maximum aantal deelnemers (125) bereikt. Je kunt je nog inschrijven, maar dan wordt je op de wachtlijst geplaatst. Normaal meldt 10% zich af, dus aanmelden voor de wachtlijst is wel kansrijk.

Bernoulliborg

Orginele uitnodiging
De Rijkuniversiteit Groningen ontwikkelt zich tot een toonaangevend kenniscentrum van Smart manufacturing. Tijdens deze 3e halte op onze Smart Factory Tour geven maar liefst 9 hoogleraren hun visie op de Smart Factory, met spreekuur achteraf. Maximaal 100 deelnemers, voorrang voor partners RoSF, leden van Metaalunie en FME en deelnemers aan de Smart Factory-Tour. Je kunt je hieronder inschrijven. Twee weken voor het college krijg je een bevestiging. De volgende hoogleraren staan op het programma:

 • Jacqueline Scherpen (RUG) over ENTEG en de Smart Factory Roadmap
 • Bayu Jayawardhana (RUG) over Integrating models and real-time data in smart factory control systems
 • Marco Aiello (RUG) over Coordination in Cyber-Physical Systems
 • Ton van den Boogaard (Universiteit Twente) over Virtual development/Digital Twin
 • Graeme Blake (RUG) over Advanced Materials
 • Hans Wortmann (RUG) over New Business Models
 • Yutao Pei (RUG) over 3D metal printing
 • Iris Vis over de (RUG) samenwerking tussen de Industrie en de RUG

Moderator is Jan Post van Philips Drachten, projectleider van RoSF, en bijzonder hoogleraar digital manufacturing aan de RUG.

Het College duurt van 16h00 tot 19h00. De locatie wordt via de mail bekend gemaakt.

De Smart Factory Tour wordt georganiseerd in samenwerking met de KvK, de FME en de Koninklijke Metaalunie.

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos, maar mensen die zich binnen 1 week voor aanvang afmelden (ongeacht de reden) of niet komen opdagen, wordt €50 euro in rekening gebracht.


Eerdere bijeenkomsten in het kader van de Smart Factory Tour


2 juni 2017: Smart Factory Masterclass

partners_0011_JBUpdate 26 Mei. Deze masterclass is volgeboekt. Toch geïnteresseerd? Stuur mail aan praat@nom.nl

De RoSF-partners hebben hun kennis en visie op de Smart Factory bijeengebracht in het Smart Factory Assessment. Met dit Assessment kunnen productiebedrijven vaststellen hoe ‘smart’ ze zijn, en hoe het traject naar hun eigen Smart Factory eruit kan zien. We geven een introductie op ‘de Smart Factory’ en het Assessment, maar de deelnemers gaan het assessment ook ter plekke uitvoeren en bespreken.

-> Datum: Vrijdag 2 juni van 9.00 tot 11.30 uur
-> Locatie: JB Besturingstechniek,  Nanningaweg 37, 8431 AC Oosterwolde
-> Maximale capaciteit: 30 bedrijven

 


25 april 2017: Smart Factory rondleiding op de Hannover Messe

RoSF heeft een eigen stand op de Hannover Messe. Deelnemers aan deze busreis krijgen een maatwerkrondleiding over de beurs, uitgestippeld door Anno Cazemier en Wilbert van der Eijnde, van het projectteam RoSF.

Banner