De eerste Noordelijke Vakbeurs voor de Maakindustrie, in de TT Hall in Assen, zit er op. Vanaf de eerste ideeĆ«n heeft RoSF de beursorganisatie geadviseerd en bijgestaan. RoSF had een eigen beursplein waar zeven technologie-bedrijven hun oplossingen voor Smart Factories lieten zien. De deelnemende bedrijven waren erg enthousiast: “Niet druk, maar precies de juiste mensen.”

Anno Cazemier en Wilbert van der Eijnde van het RoSF-projectteam gaven twee keer een masterclass. Beide waren uitverkocht, en de reacties van de deelnemers waren zeer positief. Op de de tweede dag was RoSF gastheer van een in interessante groep van 20 ‘Smart Factory startups’ die door de Kamer van Koophandel bijeen is gebracht in het kader van de Smart Factory Tour. Jan Post (Philips Drachten en projectleider van RoSF) nam ze mee in de wereld van Smart Factories en nam de groep mee over de beurs.

Het succes van deze eerste editie van Main Industry toont aan dat een Noordelijke vakbeurs voor de maakindustrie bestaansrecht heeft. Hans Praat (NOM) is blij dat Noord-Nederland nu haar eigen industriebeurs heeft: “De beurs richt zich op de maak- en procesindustrie en dan in het bijzonder op toeleveranciers, industriĆ«le dienstverleners en aanbieders van productietechnologie. Voor deze bedrijven is de eigen regio een belangrijke afzetmarkt dus het is nuttig als vraag en aanbod elkaar jaarlijks kunnen ontmoeten. Zeker nu er zoveel veranderd door Industry 4.0. RoSF zal ook de volgende editie van Main Industrie in 2018 lead partner worden.”