Eén keer per jaar komen alle partners die betrokken zijn bij het RoSF-programma bijeen tijdens de Partnerdag. De derde Partnersdag in De Rietschans aan het mooie Paterwoldsemeer, was helemaal gewijd aan de voortgang van de 11 pilotprojecten waarin de partners samenwerken om onderdelen van het Smart Factory-concept in de praktijk te toetsen. De projecten zijn nu ruim een jaar aan de gang, en de eerste resultaten worden goed zichtbaar. De opzet van de dag was om elkaar te informeren over de voortgang (Wat gaat er goed? Wat moet er beter? Wat zijn de perspectieven?) en om de interactie tussen de projecten op gang te brengen. Dit is een belangrijk fase voor RoSF omdat duidelijk wordt of de uitgangspunten achter het programma kloppen, en dus of we de doelstellingen gaan halen. Na een inspirerende zitting van maar liefst 6 uur, was de conclusie dat RoSF op de goede weg is: leerzame projecten, veel innovaties en verbeterde perspectieven voor de deelnemende bedrijven. Binnenkort gaan we op deze website een aantal cases nader uitwerken.

Tijdens het afsluitende diner hield dr. Biba Visnjicki van Fraunhofer een boeiende presentatie over het het Duitse Industrie 4.0 en de belangrijke rol van Fraunhofer (het Duitse TNO) daarin. Er zijn ideeën om de RoSF-community uit te breiden naar Noord-Duitsland, waarvoor Fraunhofer het bruggenhoofd kan zijn.

 

 

De boeiende dag werd afgesloten met een diner. Tijdens het diner hield dr. Biba Visnjicki van Fraunhofer een inspirerende presentatie

.