20180201_154030Robotica is één van de belangrijke bouwstenen van de Smart Factory en verdiend daarom een prominente plaats op de Smart Factory Tour. De organisatie was in handen van Leo van der Burg van FME Noord, die het thema robotica binnen het Fieldlab RoSF onder zijn hoede heeft. Met maar liefst 40 Noordelijke ondernemers togen we in de spelersbus van FC Groningen naar het Fieldlab Industrial Robotics bij AWL, leverancier van lasrobotsystemen voor de autoindustrie, in Harderwijk. Het Fieldlab Industrial Robotics ontwikkelt opleidingen voor robotica, maar is ook een demolocatie voor allerlei.geavanceerde roboticatoepassingen.

Het werd een topdag met presentaties van Piet Mosterd van AWL, grondlegger van het Fieldlab Robotica , praktijkverhalen van Meijer Plaatwerk en rondleidingen en praktische demo’s, onder andere door Engie. In de middag heeft Mechdes, het engineeringbedrijf binnen AWL, een aantal praktijkcases uitgewerkt die eerder werden aangedragen van uit de groep Noordelijke ondernemers. De succesvolle dag werd in stijl afgesloten met een lekker dinertje in Zwolle.

De volgende halte op de Smart Factory Tour is 6 maart bij Technologies Added in Emmen. Meer info vind je hier. Daarna gaan we natuurlijk met z’n allen naar de place-to-be voor de maakindustrie: de Hannover Messe, Meer info hier.