We hebben er hard aan gewerkt, maar het is gelukt. De derde versie van het RoSF Smart Factory Asssement staat online! In samenwerking met het Nationale Smart Industry Programma is het RoSF Assessment vernieuwd, uitgebreid en landelijk uitgerold.  Met dit Assessment moeten producerende bedrijven in staat zijn om een Industry 4.0 (of digitaliserings) strategie op te stellen. Aan de voorkant is het Assessment een ‘eenvoudige’ vragenlijst maar aan de achterkant gaat er een compleet handboek schuil: “Hoe maak ik van mijn fabriek een Smart Factory.”

Het Smart Industry Assessment werd op 18 maart gelanceerd tijdens het nationale Smart Industry event in Hilversum, voorzien van een warme aanbeveling van Essity, CentraalStaal en Resato die hun ervaringen deelden. De eerste reacties zijn veelbelovend. Na een korte testperiode zal Assessment worden geintegreed in de websites van de partners achter Nationale Smart Industry Programma, zoals de FME en de Koninklijkke Metaalunie. Men rekent op vele duizenden deelnemers. Ook andere organisaties kunnen het Assessment embedden in hun website. Meer vragen over het Assessment via Hans Praat van de NOM (praat@nom.nl).

Het Smart Industry Assessment alvast uitproberen? Dat kan hier. De presentatie die gebruikt is tijdens de lancering staat hier.