Update 13-01: Vanwege de grote belangstelling is de bijeenkomst verplaatst naar het nieuwe Van der Valk Hotel aan de A7 in Hoogkerk

Update 17-01: De inschrijving is gesloten omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Wil je toch aanwezig zijn, stuur dan een mail aan praat@nom.nl

Update 23-01: Op het Demoplein zullen 25 bedrijven en organisaties laten zien wat hun rol is/wordt bij de Smart Factory, waaronder de technologie-aanbieders uit het RoSF-consortium en de onderwijsinstellingen. Er zijn oa. 3 robotdemonstraties van Impossible Robotics, Philips/Engie en de RUG.


Region of Smart Factories

Tegen de achtergrond van de vierde industriële revolutie  werken veertig partners uit Noord-Nederland (bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen) aan de Fabriek van de Toekomst. Eén van de ambities is om het Noorden stevig op de kaart te zetten als een hotspot van Smart Factories. Met een budget van 25 miljoen euro is RoSF het grootste Fieldlab op de Nationale Smart Industry Agenda. De NOM is penvoeder van het consortium en prof. dr. Jan Post (Philips Drachten, RUG) is de projectleider.

We hebben een mooi, inhoudelijk, programma samengesteld. Aan de hand van een zelfontwikkeld assessment schetsen we een totaalbeeld van de Smart Factory. De thema’s die we niet zélf binnen RoSF uitwerken, worden ingevuld door andere Fieldlabs op de nationale Smart Industry Agenda.

Wanneer? 30 januari 2017 van 13h30 tot 20h00 (inclusief diner).
Waar? Van der Valk Hotel aan de A7 in Hoogkerk.

Deelname is kosteloos, maar inschrijven = komen/blijven/meedoen. Het maximaal aantal deelnemers is 200 personen, waarbij bedrijven uit de maakindustrie en relevante organisaties voorrang krijgen. Heb je vragen, dan kunt je contact opnemen met Liesbeth Bronsema rosf@nom.nl, of (050) 521 4444 of Hans Praat praat@nom.nl, of (06) 215 184 93.

Programma


13.00: Ontvangst op demoplein

14.00: Opening Fieldlab RoSF

  • Panel met Bertholt Leeftink, directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het Ministerie Economische Zaken, de EZ- gedeputeerden Henk Brink (Drenthe), Sander de Rouwe (Fryslân) en Patrick Brouns (Groningen) en Tjeerd van Bekkum (Burgemeester Smallingerland).
  • Masterclass Smart Factory, door RoSF projectteam (Jan Post, Wilbert van der Eijnde, Anno Cazemier en Hans Praat)
  • Bouw mee aan de Smart Factory. Openingshandeling op het Demoplein

15.00: Pauze op demoplein

 

DSC_0048

15.45: Eerste ronde workshops

1. “Versnellen van klantvraag tot eindproduct met de model-based Smart Factory”. Workshop met praktische voorbeelden door RoSF en het Softwarecluster Brainport onder leiding van Joost Schut (KE-Works).
2. Predictive maintenance door Fieldlab Campione (‘Op naar bijna zero-suprises’) onder leiding van Paul van Kempen, in samenwerking met IJssel Technologie (Martin Blenkers), leadpartner van Campione.
3. Nieuwe verdienmodellen in het Industrie 4.0-tijdperk door Technologies Added (de shared Smart Factory) en de Pilotfactory van Pezy. Moderator: Sander Oosterhof (RoSF, NOM).

Schermafbeelding 2016-04-20 om 15.08.1216.45: Tweede ronde workshops

4. Connectivity door Fieldlab Smart Connected Supplier Network door John Blankendaal (Brainport Industries) en Sam Helmer van TNO.
5. Zero defect manufacturing middels zelflerende systemen (pilotproject binnen RoSF) met onder andere Philips, JB Besturingstechniek en de RUG. Moderator is Wilbert van der Eijnde, RoSF.
6. De Smart Factory in de tijd van het cyber physical system en blockchain, door Egbert Jan Sol (TNO, Team Smart Industry) en Rutger van Zuidam (Dutchchain, NOM).
7. De impact van het Internet of Things, IT en kwetsbare systemen op de Smart Factory, door Berco Beute (Media2B), Vincent Veenbrink ((I.turn.IT), en het Fieldlab The Garden (Evelien Bras, Thales). Moderator is prof.  dr. Jan Post (RUG, Philips).

kamp17.45: Derde ronde workshops

8. De bouwstenen van de Smart Factory, waaronder 3D printing (InnovatieCluster Drachten), Robotica (RUG), Vision (NHL) en Microassemblage (STT Products).
9. Smart & Customized Products. RoSF pilotprojecten ‘Smart Sailing’ en ‘Personalized Vision’ met ZiuZ/Variass. Moderator is Marko Bolt (RoSF en Innosum).
10. Ordermanagement met het Fieldlab Smart Bending Factory (door Carel van Sorgen van 24/7 Tailorsteel) en Fokker’s Smart Factory, door Ben Geerts. Moderator is Anno Cazemier (RoSF en Langhout en Cazemier).

18.30: RoSF-café op het demoplein met een heerlijk stamppot-diner