RoSF Assessment-logo_BETA_RGB300

Hoe Smart is jouw fabriek?

(Binnen 15 minuten weet je het!)

 

Klantspecifiek, flexibel, maar toch kostenefficiënt produceren? In één keer het juiste product ontwerpen? Dan is de Smart Factory waarschijnlijk de oplossing. Hoe ‘smart’ is jouw bedrijf? Je komt het snel te weten met het Smart Factory Assessment. Dit assessment is samengesteld door de bedrijven die in het Fieldlab Region of Smart (RoSF) samenwerken aan hun eigen ‘fabriek van de toekomst’. Het verwoordt dus hun visie op de toekomst van de maakindustrie: uitdagend, maar wel realistisch en toepassingsgericht.

Voor wie is het bedoeld?

Het asssessment is opgesteld voor bedrijven in de maakindustrie (discrete fabricageprocessen), met een focus op productontwikkeling en productie . Bedrijven in de procesindustrie zullen veel herkennen, maar niet alles.

Hoe werkt het?

icon9Na een korte intake, waarmee je bedrijf wordt geclassificeerd, krijg je 18 vragen voorgeschoteld. Je moet kiezen uit 5 antwoorden, of de vraag ‘uitschakelen’ door ‘nvt’ aan te kruisen. Als je alle vragen hebt beantwoord, krijg je op onderdelen te zien hoe ‘smart’ jouw bedrijf is ten opzichte van andere bedrijven die het assessment hebben ingevuld. Deze informatie wordt natuurlijk waardevoller naarmate er meer bedrijven meedoen. Het assessment is puur educatief bedoeld, er worden geen rapportcijfers uitgedeeld.

  • De vragenlijst is goed te beantwoorden voor iemand die een goed overzicht heeft van de operationele processen binnen het bedrijf.
  • De vragenlijst kán anoniem worden ingevuld, je krijgt dan gewoon je scores te zien, maar je eigen antwoorden worden niet bewaard en tellen niet als referentiegegeven. We hopen natuurlijk dat je na afloop jezelf bekend maakt door je gegevens in te vullen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn uitsluitend bedoeld om het assessment te verbeteren. Goed om te weten dat de partners van het RoSF-consortium op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor gevolgen, welke dan ook, voortkomend uit het gebruik van het assessment. Het assessment mag door iedereen worden gebruikt, maar niet worden overgenomen voor andere doeleinden. Niet stiekem, en ook niet wel stiekem.

[button open_new_tab=”true” color=”see-through-2″ hover_text_color_override=”#fff” image=”default-arrow” size=”large” url=”http://rsfo.media2b.net/” text=”Ga naar het Smart Factory Assessment” color_override=”#38AE6A”]

 

icon6Dit is de Betaversie

Het assessment is nog in ontwikkeling. De basis voor de eindversie is onderstaande roadmap. Deze roadmap omvat acht competenties, die op vijf niveaus worden uitgewerkt. Je kunt deze competenties van links naar rechts lezen als ‘groei-assen’. Bij elkaar schetsen deze competenties de route naar de Smart Factory. Het geeft antwoord op vragen zoals: Hoe smart is mijn bedrijf? Hoe scoor ik ten opzichte van soortgelijke bedrijven en welke volgende stappen zou ik kunnen ondernemen? Uiteraard op hoofdlijnen; want concretiseren is maatwerk. De eindversie gaat zo werken dat de antwoorden op de vragen worden gewogen, en geconverteerd naar een profiellijn.

Ook enthousiast geworden?

Dan ben je uitgenodigd om je aan te sluiten bij de RoSF-community. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden om als demobedrijf te worden doorgelicht of je kunt mee met de Smart Factory Tour. Je kunt dit kenbaar maken na beantwoording van de vragen.

Veel succes met het invullen van het Smart Factory Assessment!